Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2009 (21 Μαρτίου)

Το Υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) αφιερώνουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατό χρόνων από τη γέννησή του.
Για την ημέρα της ποίησης που γιορτάζεται συμβολικά την 21η Μαρτίου – πρώτη ημέρα της Άνοιξης, έχει προγραμματιστεί η προβολή επιλεγμένων στίχων του ποιητή της Ρωμιοσύνης στο ΜΕΤΡΟ και στο ΤΡΑΜ.
Οι εικαστικές αφίσες (σε σχεδιασμό Σταύρου Κούλα) με στίχους του ποιητή προβάλλονται από σήμερα στις οθόνες στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ για ένα μήνα ενώ στα βαγόνια του ΤΡΑΜ η καμπάνια θα συνεχιστεί για όλη τη χρονιά και θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό.
Αυτή η καμπάνια της ποίησης που επαναλαμβάνεται με μεγάλη επιτυχία από το 2005 στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συναντά κάθε Άνοιξη το κοινό δίνοντας μια ποιητική διάσταση στις καθημερινές του μετακινήσεις.
Τον ποιητή της Ρωμιοσύνης άλλωστε τιμά φέτος όλη η Ελλάδα, αφού η ανακήρυξη του 2009 ως Έτος Ρίτσου, από το Υπουργείο Πολιτισμού, έδωσε το έναυσμα για τη διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων και αφιερωμάτων στον μεγάλο ποιητή, που εκατό χρόνια μετά τη γέννησή του φαίνεται να συγκινεί ακόμη και να εμπνέει τις παλιές αλλά και τις νεότερες γενιές.

Η καμπάνια ποίησης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΤΡΑΜ Α.Ε. και την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: